18. SREČANJE ČLANIC GZ MARIBOR

Druga sobota v novem letu je postala že tradicionalna, ko se zberemo v velikem številu. Tokrat je bila udeležba res rekordna – preko 130 članic. Med nami so članice, naše zveste spremljevalke. A tokrat je bilo med nami veliko novih, mladih članic. Od 21 društev, ki povezujejo našo zvezo so bila štiri društva po dolgem času ponovno z nami, nekatere pa sploh prvič.

Naše delo pozorno spremljajo na GZ in nas tudi podpirajo. Tokrat se je našemu vabilu odzval podpredsednik GZ Maribor tov. Marjan Dobaja. Pozdravil je vse prisotne. Na kratko je orisal dogajanja v jubilejnem letu, ko poleg 150 letnice gasilstva na Slovenskem praznuje 70 let delovanja tudi GZ Maribor. Zahvalil se je članicam za njihov trud pri gasilskem delu. Med nami je bila tudi predsednica komisije za članice Mariborske regije tov. Sanja Hleb Oset, ki je prišla direktno iz Ribnice iz sestanka članic GZS. Predstavila je nekaj novih zamisli, kako bi lahko na nivoju regije sodelovale. Za naše delo se nam je zahvalila in zaželela vse dobro v jubilejnem letu.

Nadaljevali smo v sproščenem, zabavnem druženju, igrah in plesu. Presenečenje večera je bil čarodej Lucius, ki je popestril naše druženje.

Prav je, da je srečanje vedno na drugi lokaciji. Tako bolje spoznamo kraje v naši GZ.

Zahvaljujemo se ekipi PGD Korena, ki so nas prijazno sprejeli in omogočili prijeten večer.

Povezanost in pripadnost nas bogatita, to je del našega poslanstva. V letu, ki je pred nami nas čaka veliko skupnih dogodkov.

Zato velja:
»Če hočeš hiteti pojdi SAM, če hočeš priti daleč pojdi v SKUPINI«
Afriški pregovor

Zapisala Darinka Kodrič – Darja, Predsednica komisije za članice

Skip to content