KVIZ GASILSKE MLADINE GZ MARIBOR 2019

V nedeljo 24. februarja s pričetkom ob 9.00 uri je v prostorih izobraževalnega centra Pekre pod organizacijo gasilcev PGD Dvorjane potekal kviz gasilske mladine Gasilske zveze Maribor. Udeležilo se ga je skupno 45 ekip, od tega 19 pionirskih ekip, 25 mladinskih ekip in 1 pripravniška ekipe iz društev GZ Maribor. Zbrane je nagovoril predsednik GZ Maribor tovariš Slavko Kramberger, poveljnik mariborske regije tovariš Samo Steblovnik in predstavnik mladinske komisije Aleš Serdinšek, ter podal navodila za izvedbo kviza. Vse tri kategorije so v pisnem delu tekmovale v znanju iz prve pomoči, gradiva -veš, ne veš-, vprašanj požarne preventive in -poišči besede-. V praktičnem delu so imeli še za opraviti sklopa: štafetno vezanje vozlov in gasilska spretnost. Prvi trije najbolje uvrščeni v posamezniki kategoriji so si prislužili pokale in medalje ter mesto na Kvizu Mariborske regije, ki bo 10.3. 2019 v prostorih izobraževalnega centra Pekre. Med pionirji so bili najboljši: 1. mesto Zrkovci 1 , 2. mesto Dogoše 1 , 3. mesto Hotinja vas 2 , med mladinci so bili najboljši trije: 1. mesto Zrkovci 1 , 2. mesto Brezje , 3. mesto Zrkovci 2, v kategoriji pripravniki pa so bili najboljši pripravniki ekipe Bohova.
Vsem tekmovalnim ekipam čestitke za rezultate, uvrščenim ekipam na regijski kviz pa obilo sreče in znanja na tekmovanju.
Zahvala gre tudi PGD Dvorjane in PGD Korena za organizacijo ter sodniški ekipi, za opravljeno delo. Gasilsko tekmovalno obarvano nedeljo smo zaključili ob 13.30 uri.

Zapisal Aleš Serdinšek, mentor mladine GZ Maribor

Skip to content