1. SREČANJE ČLANIC MARIBORSKE REGIJE

Marec je mesec, ko ženskam in materam namenimo dodatno pozornost.

V gasilskih vrstah je kar 32% žensk, ki se vključujemo na vseh področjih dejavnostih: organizacijski, operativni, izobraževalni, preventivni, kulturni, športni, tekmovalni…..

Zato smo se odločili združiti prijetno s koristnim in smo organizirali 1. srečanje članic Mariborske regije. Članice GZ Slovenske gorice so prevzele organizacijo, članice GZ Maribor smo bile zadolžene za strokovni del večera.

130 članic se nas je zbralo 16.3.2019 v PGD Jarenina. V uvodu nas je pozdravil in prijazno nagovoril predsednik GZ Slovenske gorice tov. Uroš Kojc. Nadaljevali smo z vsebino Ženske v vrstah slovenskega gasilstva. V nadaljevanju sta se predstavili sodnici tov. Suzana Mlaker iz PGD Pekre in tov. Valentina Ošlovnik iz PGD Paloma/Sladki vrh. Lik sodnice je zanimiva tema. Z njimi se večkrat srečujemo, a njihovo delo, vložen trud in dogodivščine premalo poznamo. Tako smo se seznanile z zanimivostmi skozi oči sodnice.

Naš cilj je bil tudi podrobneje predstavit GZ, ki sestavljajo Mariborsko regijo. Tako je vsaka komisija za članice na GZ našla svoj pristop za predstavitev udeleženkam srečanja.

Za konec uradnega dela smo prisluhnili šaljivi pesnitvi namenjeni ženskam in njihovem prazniku.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam omogočili prijeten večer.

Zapisala
Darinka Kodrič – Darja, Predsednica komisije za članice na GZ Maribor

Skip to content