LETOVANJE MLADINE GZ MARIBOR V PIRANU – 2017

Letovanja so v okviru programa mladine na GZ Maribor postala  stalnica. Menjali smo že nekaj lokacij, ter iskali najboljše možnosti za izvedbo letovanja. A vrneš se tja, kjer ti je bilo lepo.

35 otrok in pet mentorjev smo se podali novim dogodivščinam naproti. Tokrat smo vedeli kam gremo, a kaj nas čaka, hm, to je vedno nova uganka.

V domu Pod obzidjem nas je ga. Milena prijazno sprejela. Veselili smo se terase s prečudovitim razgledom na Piran in pogledom na morje. Na tej terasi so se v kratkih debatah z otroci vsak dan rojevale nove zamisli in ideje. Čisto nova ideja, ki se je zgodila po naključju je bila počitniška poroka. Imeli smo vse, kar k temu dogodku pristoji. Koliko zabave, smeha in skrivnosti smo ob njej doživeli, se ne da napisati.  Ko zapreš oči, slišiš pesem Lahko noč Piran, ki je zaključila nepozaben večer.

Med novimi doživetji je bil ogled starega mestnega obzidja z razgledom po prelepi slovenski obali. Stalnica dejavnosti na letovanju sta Gasilec ne jezi se in Gasilci imamo talent. Prva nas poveže, druga pa odkriva, kaj vse naši otroci znajo in zmorejo. Jutranjega teka in razgibavanja so se sprva udeleževali v manjšem številu, a vzgled vabi. Tako so se priključili še drugi otroci, ki se sprva niso želeli.

Imeli smo izlet z ladjico, kjer smo lahko opazovali morsko dno, živžav pod morsko gladino ter zanimivost – gojišče školjk. Ogledali smo si tudi Piranski akvarij, ki je poln zanimivosti.

Na obisku so bili delegati GZ Maribor, ki so nam prinesli majčke. Po izkušnjah sodeč smo vedeli, da bodo le te na koncu polepšane s spominskimi podpisi.

Hvaležnost je vrlina, ki jo občutiš za vse lepe trenutke. Zato se zahvaljujemo vsem, ki so nam omogočili doživeti te nepozabne trenutke in stkat nova prijateljstva. Fotografije so odsev dogajanj in odgovor na našo uganko.

Zapisala Darinka Kodrič – Darja, mentorica PGD Brezje in vodja letovanja

Skip to content