LETOVANJE MLADINE GZ MARIBOR 2018

Le kaj bi moglo biti bolje od lani, so moje misli, ko šest gasilskih avtomobilov pelje 39 otrok in pet mentorjev proti Piranu. Za mano je šest uspešnih vodenj letovanja gasilske mladine, a le kaj nas čaka tokrat?

Da bo to letovanje imelo pridih nečesa novega sem čutila že v Mariboru, ko sta se prijavila nova mentorja Katja in Nejc. Nova energija – novi izzivi! Že drugi dan je Nejc vrgel izziv otrokom, če bi poseli svoj film. A je to mogoče in kako? Delo je steklo, dogovorov med otroki je bilo veliko, idej in domišljije tudi. In rezultat – posneli so tri kratke filmčke, ki smo jih predstavili na svečanem dogodku. Rezultate strokovne žirije sta prinesli in slovesno predali visoki gostji iz daljnega vzhoda ga. Ayaka Pataka in Kuma Kozakura. Izkušnje, ko so jih otroci doživljali ob nastajanju in skozi ves čas letovanja so nepozabne.

Ob vsem tem smo peljali aktivnosti, ki so bile uspešne že v prejšnjih letovanjih. Izbirali smo igre, kjer smo povezali vse otroke. Preizkušali smo se povijanju ranjenca, iskali rešitve za sestavljanje želvic, pletli zapestnice… Jutranjo razgibavanje sta vodila Zala in Nejc. Lea in Katja sta vsakodnevno poskrbeli za blagajno in skrbno ravnaje z denarjem. Obiskal nas je čarodej Lucius. Kar uro in pol nas je animiral in zabaval. Imeli smo tudi tri slavljence in jim pripravili majhna presenečenja, kot se za rojstni dan spodobi.

Izlet z ladjico, ki ima stekleno dno, občudovanje Pirana in slovenskih lepot iz morja, ter ogled akvarija sta bila dodatna nagrada za mlade, ki se čez leto trudijo v svojih PGD.

Na izlet z ladjico smo povabili tudi predstavnike GZ Maribor, ki so tudi letos prišli na obisk. Ogledali so si naše filme in prisluhnili pripovedim otrok o doživetjih na morju.

Pri naštevanju dogodkov, bi skoraj pozabili…ja, bili smo na morju, na zasluženih počitnicah. Spoznali smo nove prijatelje, navezali nove stike, na sponzorskih majicah trgovin Jager smo domov prinesli podpise za spomin. Zato se vsem, ki so nam vse to omogočili iskreno zahvaljujemo!

Aja, pa še to »Kje so murke?«  Odgovor je v nagrajenem filmu! 

Zapisala Darinka Kodrič – Darja, mentorica PGD Brezje in vodja letovanja