SREČANJE VETERANOV GASILSKE ZVEZE MARIBOR

V petek 16. 12. 2016 smo v Gasilski zvezi Maribor organizirali tradicionalno prednovoletno srečanje veteranov in veterank Gasilske zveze Maribor. Letos je bilo srečanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Rače, v občini Rače – Fram.

Več kot 225 veterank in veteranov je pozdravil predsednik PGD Rače tov. Marko Sovdat, podpoveljnik GPO Rače – Fram tov. Drago Sovdat in župan občine Rače – Fram g. Branko Ledinek. Vsem skupaj so zaželeli dobrodošlico, dobro počutje v njihovem društvu in občini in vse dobro v letu, ki prihaja.

Seveda pa je vse prisotne pozdravil in nagovoril tudi predsednik GZ Maribor tov. Slavko Kramberger. Na koncu pa je vse prisotne pozdravil še pobudnik tega srečanja in predsednik komisije za delo z veterani na GZ Maribor in član sveta veteranov pri GZ Slovenije tov. Peter Šipek.

Da pa niso bili samo govorniki, so poskrbeli za dobro vzdušje pevci PGD Zlatoličje in ansambel Viničarji. Pevci so za začetek zapeli gasilsko himno skupaj z vsemi prisotnimi veterani in veterankami. Moderator vsega skupaj je bil član UO GZ Maribor in član PGD Dvorjane tov. David Kumer.

Velika hvala vodstvu in članom PGD Rače za pomoč pri organizaciji in odstopu prostorov za srečanje.

Srečanje se je po uradnem protokolarnem delu nadaljevalo ob glasbi Viničarjev in dobri hrani in pijači (vinu Rdeči petelin).

GZ Maribor

Peter Šipek

Skip to content