SREČANJE ČLANIC GZ MARIBOR IN ČLANIC 2.SEKTORJA GZ MARIBOR

Želja, da se po dolgem času srečamo je premagala vse ovire. Članice PGD Brezje smo poiskale  pravo pot in organizirale oba srečanja. V naši neposredni bližini je čudovit gozd Stražun, ki ponuja sprostitev mnogim sprehajalcem. Če želiš združit srečanje članic in hkrati upoštevat priporočila NIJZ, ter skrbeti za svoje zdravje imaš idejo na dlani.

Najprej smo organizirale srečanje članic 2. sektorja GZ Maribor, 18.9.2021. Zbrale smo se iz treh društev. Dobrodošlico sta nam zaželela in nas pozdravila predsednik domačega društva tov. Anton Blažič in poveljnik 2.sektorja tov. Silvo Mikl.

»Gasilke PGD Brezje so nam pripravile lep sprejem. Ni manjkalo dobrot, ki so nam jih spekle. Nato smo se podale na pot po Stražunu. Ob hoji smo se naužile svežega zraka, se tu in tam ustavile, občudovale krošnje dreves in se okrepčale. V gasilski dom smo se vrnile polne energije. Med nas ste vnesle  veliko dobre volje« je med drugim zapisala v zahvalo predsednica članic PGD Maribor-Pobrežje tov. Slavica Narat.

9.10.2021 se je 39 članic GZ Maribor udeležilo srečanja, ki je bilo nadgradnja prejšnjega srečanja.

Organizirale smo orientacijski pohod po Stražunu. Razdelile smo se v skupine, ki so na poti reševale zabavne naloge z gasilsko tematiko. Na koncu je vsaka skupina morala sestaviti še geslo.

Za piko na i smo imeli še slavljenko, ki po tradiciji ob srečanju z Abrahamom mora biti malo mokra.

 

Zapisala: Darinka Kodrič – Darja

Predsednica komisije za članice GZ Maribor

Skip to content