SREČANJE ČLANIC GZ MARIBOR

Sredi prazničnega decembra smo se zbrale članice GZ Maribor, da bi prisluhnile, kaj se je dogajalo na 26. Posvetu za predsednice komisij za članice – gasilke v gasilskih zvezah. Pregledale smo delo v letu, ki se poslavlja in si zastavile nekaj skupnih točk v prihodnjem letu.
Pozdravil nas je namestnik predsednika pri GZ Maribor, tovariš Peter Šipek. Prisluhnil je našemu delu in se v imenu GZ zahvalil za naše prispevke v gasilski organizaciji. Ob koncu se nam je pridružil še poveljnik GZ Maribor, tovariš Samo Robič.

Sledil je osrednji del večera – izobraževanje.

Najboljši nasvet je izkušnja.

Izkušnje iz prve in prave roke je z nami delil predavatelj Oskar Neuvirt. Njegove bogate profesionalne izkušnje na področju požarne varnosti in gasilstva, so del vedno pestrega, poučnega in zabavnega predavanja.
Tokrat smo mu prisluhnile članice GZ Maribor. Zbralo se nas je 43 in po pogledih udeleženk je bilo opazit velik interes. Vsakdanje teme so lahko zelo resne. A vsak delček preventive je boljši od trenutka nepazljivosti. Predavanje: »Požarne nevarnosti v bivalnem okolju in plin v gospodinjstvu« sta dopolnila še praktičen »taščin kotiček« in poučno zabavni kviz. Njegovo predavanje zavzame udeležencu vsa čutila in pozornost. Popestri ga z dobro šalo, a v vsaki šali je nekaj resnice. Taščin kotiček je poln vsakdanjih dogodivščin, ki se v praksi dogajajo. Namen kotička je ozaveščanje, kako pristopiti, če se zgodi…Predvsem pa, česa raje ne početi! Zaznamujejo pa ga tudi njegovi oskarizmi, ki so še kako resnični!

Večina požarov je poraz preventive! (oskarizem)

Čas v njegovi družbi mine, da sploh ne veš kam in že konča z besedami: » Posledice nepazljivosti, malomarnosti ali neznanja, so strašne. V nekaj minutah lahko izgubimo vse za kar smo delali in garali vse življenje«

Naše delo je kot kapljica v morje, a brez kapljic tudi morja nebi bilo, je dejala nekoč mati Terezija.
V letu 2015 naj bo naš korak odmeven, beseda pogumna, življenje iskrivo, ustvarjalno in polno toplih trenutkov.

Zapisala
Predsednica komisije za članice GZ Maribor
Darinka Kodrič – Darja

Skip to content