TRADICIONALNO SREČANJE VETERANOV GZ MARIBOR

18.12.2014, za nekatere prav navadna sobota. A so tudi izjeme. Skupina veteranov GZ Maribor je čakala na ta večer, tako kot pred enim letom. Priprave na ta dan so prav gotovo podobne, kot kadar gredo njihovi vnuki na tekmovanje. Že zgodaj se zbudijo in ne morejo spat, napetost raste.

Tokrat se je 220 veterank in veteranov  srečalo v domu krajanov v Koreni. Zbrani iz petih občinskih poveljstev, a z eno mislijo v srcu. Biti veteran, čast in ponos na dolgoletno in predano delo v gasilstvu. Tem za klepet ne zmanjka.
V uvodnem delu srečanja jih je pozdravil in nagovoril predsednik GZ Maribor, tovariš Slavko Kramberger. Med gosti je bil prisoten predsednik regijskega sveta, tovariš Maks Lešnik. Prav tako sta bila prisotna – častni predsednik GZ Maribor, tovariš Franc Fras, ki je lani dopolnil 80 let in častni poveljnik GZ Maribor, tovariš Jože Fras, ki bo v kratkem dopolnil 85 let. Spoštovanje do veteranov je izkazal tudi župan občine Duplek, g. Mitja Horvat, ko jim je naklonil svoj čas in dobrodošlico v domačem kraju. Srečanje so obogatili z kulturnim programom ljudskih pevk iz Korene in  pevci PGD Zlatoličje.

Zahvala za dobro organizacijo gre vsekakor domačim gasilcem PGD Korena in Petru Šipku, ki je predsednik komisije za veterane pri GZ Maribor, kakor tudi v Mariborski regiji, hkrati pa član sveta veteranov GZ Slovenije.

Domov so se vračali z majhno pozornostjo, veliko lepih spominov in največjo željo, biti zdrav, da se čez leto ponovno srečamo.

Zapisala,
Darinka Kodrič – Darja
Članica UO GZ Maribor