13. SREČANJE ČLANIC GZ MARIBOR

Vsaj enkrat na leto se dobimo, ko si vzamemo čas – za druženje, za veselje, za prijazen stisk roke, ko nam z besedo Hvala povedo, da cenijo naše delo.

Tokrat so organizacijo prevzele članice PGD Kamnica, ki so nam ob pomoči članov omogočili nepozaben večer.  Vedeli pa so, da imajo na odru ekipo, ki bo tempo dogajanja držala celo noč.  To so bili mladi muzikanti, po imenu Trio Da te Kap, ki so po prvih akordih pokazali, da bodo sedeli le redki.

Ker smo bile zbrane z namenom, so bili med nami predstavniki GZ Maribor. Namestnik predsednika GZ  tov. Peter Šipek nam je kot prvi namenil največ vzpodbudnih in zahvalnih besed za naše delo. Poudaril je predvsem številčnost članic v gasilski organizaciji in naš prispevek na različnih področjih gasilskega delovanja. Podpredsednik GZ  tov. Marjan Dobaja nas podpira in želi, da bi še naprej sledile zastavljenim ciljem. Naš novi poslovni sekretar GZ tov. Dušan Mikl si želi dobrega sodelovanja, ceni naše delo in nam kot sodnik privošči veliko dobrih tekmovalnih rezultatov. Predsednik in poveljnik sta opravičila svojo odsotnost, a sta nam poslala pozdrave, se zahvalila za naš trud in nam zaželela še nadaljnjo uspešno delo.

Med nami je bila prvič predsednica članic Mariborske regije tov. Mira Grajfoner. Ponosna je bila na nas, da smo se zbrale tako številčno – bilo nas je 120 ( zbranih iz 13 PGD od 21 PGD v naši zvezi) in da nas druži skupna misel – biti gasilka v vseh možnih kombinacijah. Ob vseh izrečenih besedah, je meni kot predsednici članic GZ Maribor ostala kratka zahvala vsem članicam za predano delo, ter želja po uresničenju novih izzivov, ter zahvala gostom. Zahvala za dosedanje delo in utiranju poti kot predsednici za članice pri GZ, pa je bila namenjena tov. Marjetki Fras. Marjetka nam je pripravila presenečenje – kratko predstavo  o vlogi in liku ženske skozi čas.

Sledil je razgiban, zabaven večer poln smeha, dobrih vicov in plesa. Hvala vsem!

Ko pogledam nasmejane obraze na fotografijah  vem, da si bodo soboto 11.1.2014 zapomnile tako članice, kot gosti!

Zapisala Predsednica za članice GZ Maribor Darinka Kodrič – Darja

Skip to content