TRADICIONALNO SREČANJE VETERANOV GZ MARIBOR

V petek 20.12.2013 smo v GZ Maribor organizirali tradicionalno prednovoletno srečanje veteranov GZ Maribor. Letos je bilo srečanje v prostovoljnem gasilskem društvu Rače.

Več kot 220 veterank in veteranov je najprej nagovoril župan občine Rače g. Branko Ledinek. Vsem skupaj je zaželel dobrodošlico v njihovi občini in vse dobro v letu, ki prihaja. Prav tako je vse prisotne pozdravil in nagovoril predsednik GZ Maribor tov. Slavko Kramberger. Na koncu pa je vse pozdravil še pobudnik tega srečanja in predsednik komisije za delo z veterani na GZ Maribor in član sveta veteranov pri GZ Slovenije tov. Peter Šipek.

Da pa seveda ne bi bili sami govorniki so poskrbeli za dobro vzdušje glasbeniki gasilske pihalne godbe Mb – mesto, katerim so se pridružili še pevci iz Prostovoljnega gasilskega društva Zlatoličje. Prav tako je za dobro vzdušje poskrbel harmonikar z prosto tonsko harmoniko Tadej Krajnc iz PGD Dogoše. Na koncu nam je »pričaral« nekaj lepega še čarodej iz PGD Rače. Da pa bi nastopajoči vedeli kako in kaj je poskrbel povezovalec programa tov. David Kumer predsednik PGD Dvorjane in hkrati radijski voditelj.

Po kulturnem programu se je srečanje nadaljevalo ob dobri kapljici po imenu »VETERAN« še naprej.

Dušan Mikl
GZ Maribor

Skip to content