SREČANJE VETERANOV IN VETERANK GASILSKE ZVEZE MARIBIBOR 2022

V četrtek, dne 15. 12. 2022 smo v Gasilski zvezi Maribor organizirali tradicionalno prednovoletno srečanje veteranov in veterank. Tudi letos je bilo srečanje v PGD Korena v kulturni dvorani občine Duplek, tako kot nazadnje leta 2019. V letu 2020 in 2021 žal zaradi Covida 19, nismo mogli organizirati srečanj.

Več kot 200 veteranov in veterank je pozdravil predsednik PGD Korena tov. Dvoršak Franc in župan občine Duplek tov Mitja Horvat. Vsem skupaj sta zaželela dobrodošlico in dobro počutje v njihovem društvu in v občini Duplek in seveda vse dobro v letu 2023, ki prihaja.

Prisotne je nagovoril in pozdravil tudi predsednik Gasilske zveze Maribor in član UO Gasilske zveze Slovenije tov. Slavko Kramberger. Na koncu pa je prisotne pozdravil tudi pobudnik tega srečanja predsednik komisije za delo z veterani pri Gasilski zvezi Maribor in član sveta veteranov pri Gasilski zvezi Slovenije tov. Peter Šipek.

Da pa prisotni niso poslušali samo govorov, je za  dobro vzdušje poskrbel ansambel Viničarji. S pesmijo Ditke »Ne bodi kot drugi« pa je popestrila program še mlada 10 letna gasilka iz PGD Zrkovci Doroteja Korošec. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob dobri hrani in dobri kapljici vina »Gasilski veteran « vinogradništva Pulko iz Korene.

Da pa je vse skupaj lepo potekalo je poskrbel moderator, ki je član upravnega odbora Gasilske zveze Maribor in predsednik PGD Dvorjane tov. David Kumer.

Velika zahvala gre vodstvu PGD Korena in vodstvu Gasilske zveze Maribor, katera ima veliko posluha in razumevanja do veteranov in veterank. Zahvala pa gre seveda tudi županu občine Duplek Mitji Horvatu za brezplačen najem kulturne dvorane v Koreni.

Peter Šipek

Skip to content