Letovanje mladine v Piranu 2022

Po dolgih dveh letih premora se je mladina GZ Maribor ponovno odpravila na letovanje v Piran. Že pred samim odhodom je prišlo do spremembe napram prejšnjim letom. Darija, ki je vodila letovanja gasilske mladine zadnjih 7 let, je predala štafetno palico. Novi izzivi pa so bili zaupani Boštjanu, Zali, Nini, Nini in Primožu.

Tako se je 30 otrok in pet mentorjev podalo z gasilskimi kombiji novim dogodivščinam naproti. V domu Pod obzidjem v Piranu so nas lepo sprejeli. Zaradi dvoletnega premora se je generacija mladine zamenjala, tako da so bili skoraj vsi prvič na letovanju z gasilci. Že med kosilom smo z veseljem sedeli na terasi s prečudovitim razgledom na Piran in s pogledom na morje. Seveda smo se po kosilu odpravili na plažo in skočili v toplo morje.

Kopanje pa ni bila edina dejavnost s katero smo se spoznavali in spletali nove prijateljske vezi, za to smo namreč poskrbeli z igrami, ki so bile uspešne že prejšnja leta. Obudili smo igro Gasilec ne jezi se, ki smo jo izvajali cel teden. Zraven tega pa smo se v prostem času igrali tudi razne družabne igre: karte, šah, pletenje zapestnic, risanje in barvanje. Za aktivni pričetek dneva sta poskrbela mentorja Zala in Primož, ki sta vsako jutro izvajala telovadbo s pridnimi gasilci, ki so želeli aktivno preživeti sončna in topla jutra v Piranu. Telesno aktivnost smo vzpodbujali tudi popoldan, ko smo odhod na plažo zamenjali z igriščem. Vročina gasilcev ni ustavila, nekateri smo igrali nogomet, drugi odbojko, ostali pa so čas preživeli na igralih in fitnesu na prostem ter največji atrakciji med mladimi – mini zip-lineom.

Na polovici letovanja so nas obiskali predstavniki GZ Maribor in se skupaj z nami odpravili na izlet z ladjico. Občudovanje podmorskega sveta skozi dno ladje je bilo nepopisno. Prav tako smo dobili sponzorske majice trgovine Jager, na katere smo se medsebojno podpisali, tako da bodo spomini trajali kar nekaj časa. Čeprav je bilo polno aktivnosti in se je tudi zaradi vročine pojavila utrujenost, nočnega kopanja ni nihče zamudil.

Zraven vseh aktivnosti ne smemo pozabiti na obisk akvarija, kviza, orientacije po Piranu in vožnje s pedalinoti.

Na koncu bi se želel zahvaliti vsem, ki so nam omogočili brezskrbne in nepozabne počitnice. Spodnje fotografije so odsev dogajanj in seveda za obujanje spominov. Verjamem, da nas bodo močne vezi, ki smo jih spletli med seboj  povezovale tudi v prihodnje.

 

Zapisal: Boštjan Lemež, vodja letovanja

                         

Skip to content