6. SREČANJE POKLICNIH IN PROSTOVOLJNIH GASILCEV BIVŠEGA TAM-A

Pisalo se je leto 2007, prijeten zimski mesec februar, ko smo se prvič sestali na srečanju poklicnih in prostovoljnih gasilcev bivšega »TAM-a« oz. nekdanje Tovarne avtomobilov in motorjev Maribor.

Prišli smo namreč na idejo, da bi se bivši poklicni in prostovoljno gasilci po stečaju TAM-a spet našli in skupaj obudili spomine na lepe dni sodelovanja, prijateljstva in skupnega dela. Z nekaterimi smo bili skupaj do upokojitve, z nekaterimi pa malo manj.
Seveda pa je bila prva zamisel dana s strani g. VILIJA URGLA, našega zagnanega gasilca, ki je vsa svoja službena leta in tudi svoj prosti čas posvetil delu gasilca. In tako smo prvo srečanje, leta 2007,  organizirali v restavraciji bivšega Tama.

Takratno srečanje nam je ostalo v lepem spominu, saj smo se zbrali skoraj vsi povabljeni, in si obljubili, da takšno srečanje postane tradicionalno.

In tako je tudi bilo, zaobljuba je bila dana in srečanje smo do sedaj organizirali že šestič. In vsakič, ko se ponovno zberemo,  ugotavljamo, da se je lepo srečati z bivšimi sodelavci, z njimi pokramljati, obujati spomine…

V okviru naših srečanj smo leta 2017 organizirali  tudi Strokovno ekskurzijo v PGD Malečnik, z namenom ogleda njihovega gasilskega muzeja. Prijazno nas je sprejel  g. Oskar Neuvirt. V tem muzeju je shranjena tudi naša zgodovina  (razna gasilska oprema, fotografije, albumi), ki jih je uspel iz propadlega TAM-a »rešiti« g. Vili Urgl, ki je tudi predlagal, da vse skupaj predamo v muzej PGD Malečnik, da bi tako tudi zanamci imeli  vsaj delček zgodovine gasilcev nekdanjega TAM-a.
Del gasilske opreme (prapor, matične knjige), pa je varno shranjena na Gasilski zvezi Maribor.

Letos smo srečanje organizirali že šestič, na petek, 13. aprila 2018, v gostilni Čelan, Slovenja vas. Tudi tokrat so se naši člani prijazno odzvali in udeležili v velikem številu.

Na naše povabilo pa so se letošnjega srečanja udeležili častni gostje vodstva Gasilske zveze Maribor.
S strani predsednika Gasilske zveze Maribor je bila našemu članu Viliju Urglu podeljena  plaketa za izredne zasluge pri ohranjanju gasilske dediščine. Za to smo člani kolektiva na našega Vilija še posebej ponosni.

V  imenu Pripravljalnega odbora bivšega »TAM-a« se zahvaljujemo vsem, ki ste se udeležili srečanja in seveda še posebej gre zahvala predstavnikom Gasilske zveze Maribor, ki so se na naše povabilo prijazno odzvali.

V upanju, da bodo naša srečanja ostala še naprej pristna, kličemo nasvidenje ponovno čez dve leti.

Pripravljalni odbor bivšega »TAM-a«

Skip to content