SREČANJE VETERANOV IN VETERANK GASILSKE ZVEZE MARIBOR

V petek, dne 15. 12. 2017 smo v Gasilski zvezi Maribor organizirali tradicionalno srečanje – prednovoletno srečanje veteranov in veterank. Letos je bilo srečanje v PGD Korena v kulturni dvorani občine Duplek.

Več kot 250 veterank in veteranov je pozdravil predsednik PGD Korena Dvoršak Franc in domač župan občine Duplek Mitja Horvat. Vsem skupaj sta zaželela dobrodošlico, dobro počutje v njihovem društvu in občini Duplek in seveda vse dobro v letu, ki prihaja.
Prisotne je nagovoril in pozdravil tudi predsednik Gasilske zveze  Maribor tov. Slavko Kramberger, na koncu pa jih je pozdravil tudi pobudnik tega srečanja predsednik komisije za delo z veterani in član sveta veteranov pri Gasilski zvezi Slovenije tov. Peter Šipek.
Da pa prisotni niso poslušali samo govorov, je za dobro vzdušje poskrbela godba PGD Pekre in domače ljudske pevke iz Korena. Vzdušje se je nadaljevalo ob dobri hrani in dobri kapljici  vinu Veteran, z glasbo pa so navdušile štiri prikupna dekleta ansambel Frajerke.

Da pa je vse skupaj lepo potekalo, pa je poskrbel moderator David Kumer, ki je član upravnega odbora Gasilske zveze Maribor in predsednik PGD Dvorjane.

Velika zahvala gre vodstvu PGD Korena, in vodstvu Gasilske zveze Maribor, katera ima veliko posluha in razumevanje do veteranov in veterank.

Zahvala pa gre tudi županu občine Duplek za kulturno dvorano v Koreni.

Gasilska zveza Maribor: Peter Šipek

Skip to content