9. SREČANJE VETERANOV MARIBORSKE REGIJE

Kot je tradicija, so se že devetič srečali veteranke in veterani Mariborske regije, v kateri so združene štiri GZ: Maribor, Ruše, Starše in Slovenske gorice. Organizacijo srečanja sta prevzela GZ Maribor in PGD Dogoše, ki te dni praznuje 90 let. Na sončen petek, 16.6. 2017 je šotor napolnilo lepo število veterank in veteranov, ki so s svojim neumornim in nesebičnim prostovoljnim delom ustvarjali našo gasilsko organizacijo ter jo mlajšim rodovom predali kot spoštovanja in zaupanja vredno bogastvo ter posebnost naše družbe.

Velika zahvala za ta krasna, že tradicionalna srečanja, gre glavnemu pobudniku in organizatorju Petru Šipku, predsedniku komisije za veterane regije Maribor ter članu Sveta veteranov gasilske zveze Slovenije, ki vsako leto poskrbi, da s temi druženji skupaj rastemo, si podajamo roke ter si delimo lepe in vesele trenutke. V tem slogu je z velikim zadovoljstvom tudi prisotne pozdravil. Posebni pozdravi so bili namenjeni gostom iz Srbije – Kraljeva in Užic, ki so se skupaj s poveljnikom prostovoljnih gasilcev Srbije, tov. Milutinom Vukosavljevičem pridružili svečani prireditvi.

Vse zbrane so nagovorili še: Dušan Mikl, predsednik PGD Dogoše, Slavko Kramberger, predsednik GZ MB, Maks Lešnik, predsednik Sveta Mariborske regije in član UO GZ Slovenije, Jože Smole, predsednik Sveta veteranov in član UO GZ Slovenije, ki je pohvalil vzorno delovanje veteranov na tem delu Štajerske ter dodal, da zelo rad prihaja na ta srečanja.
Sledilo je podelitev priznanj prostovoljnim gasilcem – gostom iz Kraljeva in Užic, ki pa so v znak hvaležnosti in veselja, da so tukaj prisotni, to tudi zbranim povedali in podelili simbolična darila, tipična iz njihovih krajev.

V kulturnem programu so prireditev popestrili moški pevci Noneta PGD Zlatoličje, gasilska pionirka PGD Dogoš, Ana Čerič, nam je zapela pesem. Ansambel Viničarji so poskrbeli za glasbo in kasnejšo zabavo, družbo v šotoru pa sta razgreli pevki, sestri Neuvirt, ki sta skupaj z očetom in Viničarji zapeli ter zajodlali.

Posebna zahvala gre PGD Dogoše za organizacijsko lepo izpeljan dogodek in predsedniku Dušanu Miklu, ki je poskrbel za dobro koordinacijo.

Ob zaključku se je Peter Šipek ponovno zahvalil veteranom, gostom, prijateljem iz Srbije, domačinom PGD Dogoše, vsem za udeležbo, zaželel zdravja in povabil na srečanje v letu 2018. Moderatorki programa pa se je zahvalil s krasnim šopkom. Ob koncu uradnega dela so poskrbeli za veliko in lepo presenečenje člani pihalne godbe – Blasorchester der Freiwilligen Feuerwehr iz Marburga, ki so otvorili zabavni del s poskočnimi uspešnicami. Veterani in veteranke so doživeli lepo gasilsko druženje, ki jim bo ostalo še dolgo v spominu.

Zapisala: Brigita Žaucer

Skip to content