LETOVANJE MLADINE GZ MARIBOR V PIRANU 2016

Odkrili smo novo lokacijo za počitnikovanje –  mladinski dom Pod obzidjem. 34 otrok iz GZ Maribor in pet mentorjev smo se z gasilskimi avtomobili podali novim odkritjem naproti.

Prva dogodivščina je bila, ko smo z gasilskimi kombiji preizkušali šoferske spretnosti po ozkih ulicah Pirana. Kaj hitro smo ugotovili, kakšne vrline mora imeti šofer v takem okolju.

Drugo odkritje je bil čudovit razgled na morje iz terase, kjer smo uživali ob dobri hrani in opazovali kipec na vrhu zvonika. Večerni sprehod po Piranu smo zaključili na koncertu Tanje Žagar ob petju in plesu. Prvi dan je minil, kot bi ga veter odpihnil.

Naslednjih šest dni smo poskrbeli, da nam ni manjkalo druženja, iger, zabave, smeha, presenečenj. Po zajtrku smo napovedali večerno dogajanje. Otroci so čez dan imeli čas za dogovarjanje in priprave. Na prireditvah se je videlo, da so bili ustvarjalni in izvirni. Mentorji smo poskrbeli za presenečenja in popestritev. Na prireditvi – Gasilci imajo talent, smo imeli posebno žirijo in nagrade za vse udeležence.  Kopanje, skakanje, sladoled in še kaj pa je itak samoumevno, če si na morju.

Posebna nagrada je bila vožnja z ladjico, ker smo lahko opazovali morsko dno. Ladjar nam je na krovu razlagal zanimivosti mesta, o življenju na morskem dnu, peljali smo se skozi školjčišče in videli kako gojijo školjke. Razložil nam je tudi posebnost kipa na zvoniku, ki se obrača in s tem napoveduje vreme.

Ogledali smo si tudi zelo lepo urejen Piranski akvarij, ki goji skoraj vse slovenske morske živali. Posebnosti so tudi zelo redke živali, ki jih drugače skoraj nikoli ne vidimo, kot so morski pajki, rarogi, mali morski ježki, spužve in drugi.
Na obisku smo imeli delegacijo GZ Maribor, katera nam je prinesla majčke. Le te smo zadnji dan izkoristili za spominske podpise. Po zadovoljnih obrazih so opazili, da uživamo.

Vsem, ki so nam omogočili, da smo lahko odšli na letovanje z gasilskimi prijatelji ali pa smo te spoznali ravno na teh počitnicah, se zahvaljujemo!

Vsi udeleženci smo na poti domov ugotovili, da je letos letovanje res prehitro minilo. A ta konec je šele začetek gasilskih prijateljevanj, kajti srečevali se bomo še na različnih mladinskih srečanjih in tekmovanjih. Takrat bomo obujali skupne morske trenutke.

Zapisala: Darinka Kodrič – Darja, mentorica mladine v PGD Brezje
vodja letovanja

Skip to content