IZLET ČLANIC GZ MARIBOR NA KOROŠKO

9. april – ta datum smo si označile že v oktobru, ko smo si planirale skupne dejavnosti za l.2016.
Bil je prijeten in zanimiv dan,  popoldan še s soncem obsijan.

Prva točka ogledov je bil kovaško gasilski muzej na Muti. A ker je v neposredni bližini PGD Muta smo se ustavili še pri njih. Poveljnik nas je prijazno pozdravil, malo smo poklepetali s člani in se okrepčali.

Odpeljali smo se na ogled turističnega rudnika v Mežici in muzej Podzemlje Pece. To je pravo, adrenalinsko doživetje z vlakcem v notranjost, podzemlje Pece. Ob zanimivem opisovanju vodiča o delu in življenju rudarjev, smo vsi prikimavali, da je bil to težko in garaško prislužen kruh. Dve urci sta minili kot bi trenil in že smo si ogledovali minerale v muzeju.

Nato smo se kar peš odpravile do PGD Mežica.  Prijazni gasilci so  nam ponudili njihove prostore, da smo lahko v miru pomalicali. Navezali smo nove stike.

Pot nas je vodila v Ravne na Koroškem. Najavljeni  smo bili pri poklicnih gasilcih. Prijazen sprejem, predstavitev Koroškega gasilskega zavoda, pogovor o delu  in delovnih pogojih so zapolnili čas, ki nam je bil namenjen. Ob koncu so nas presenetili z darilci za spomin. Seveda smo se iskreno zahvalile, ker je bilo to presenečenje za vse.  Zaključili so z izpolnitvijo želje mladim članicam, da se peljejo z novim vozilom Volvo FMX – AC 8000 l. do naše zadnje točke.

Turistična kmetija Klančnik je vredna ogleda vsakega obiskovalca Koroške. Kmetija s tradicijo in domačini, ki so s srcem in dušo pri delu. Lastnik Marko nas je očaral s svojim pristopom do gostov in predstavitvijo kmetije. Ogled kmetije z vlakcem je njihova posebnost. Prav tako spominska hiša in biološka učilnica.

Tako smo preživele dan na Koroškem in ga napolnile z novimi vtisi in doživetji.
Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli, da je dan zapisan med nepozabne spomine!

Zapisala, predsednica komisije za članice GZ Maribor

Darinka Kodrič – Darja

Skip to content