TRADICIONALNO SREČANJE VETERANOV GZ MARIBOR

V petek 11. 12. 2015 smo v GZ Maribor organizirali tradicionalno prednovoletno srečanje veteranov in veterank GZ Maribor. Letos je bilo srečanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Hoče, v občini Hoče – Slivnica.

Več kot 210 veterank in veteranov je pozdravil predsednik PGD Hoče tov. Jure Šac in župan občine Marko Soršak. Vsem skupaj sta zaželela dobrodošlico v njihovi občini in vse dobro v letu ki prihaja. Seveda pa je vse prisotne pozdravil in nagovoril predsednik GZ Maribor tov. Slavko Kramberger. Na koncu pa je vse pozdravil še organizator tega srečanja in predsednik komisije za delo z veterani na GZ Maribor in član sveta veteranov pri GZ Slovenije tov. Peter Šipek.

Da pa niso bili samo govorniki, so poskrbeli za dobro vzdušje glasbeniki gasilske godbe PGD Pekre, katerim so se pridružili domači ljudski godci Samotarji iz Hoč z pesmijo in skečem. Za odlično vzdušje pa sta poskrbela harmonikarja Amadej Pirš iz PGD Hoče in Tadej Krajnc iz PGD Dogoše. Na koncu pa so nastopili tamburaši iz Hoč z izrednim programom v igranju in petju. Da pa bi nastopajoči vedeli kako in kdaj naprej po programu, pa je poskrbel moderator in član UO GZ Maribor tov. David Kumer.

Velika hvala vodstvu PGD Hoče, posebej pa tov. Dragu Černčec za vso logistično podporo.

Srečanje pa se je nadaljevalo ob dobri hrani in pijači – dobri kapljici »Veteran«.

GZ Maribor
Peter Šipek

Skip to content