LETOVANJE MLADINE GZ MARIBOR 2015

32 mladih je prvih deset dni julija letovalo v počitniškem domu Frankopan v Punatu, na otoku Krku. RK Maribor tukaj že 60 let organizira letovanja, a gasilska mladina je med njimi izstopala drugič.

Zakaj izstopala? Preprosto zato, ker smo že na avtobusu vedeli in čutili, da se poznamo, da nas veže skupna energija – lik mladega gasilca.

Na predstavitvi skupin smo bili opazni že s prihodom na igrišče, oblečeni v majice z gasilskim znakom, ter plakatom, ki je razkril naš znak in društva od kjer prihajamo. Naša desetarka je podala pedagoškemu vodji, tovarišu Merc Janezu – gasilcu po duši in funkcijah, prijavo za letovanje. Sprejel nas je s prijaznimi besedami in nam zaželel prijetno počutje.

Vključevali smo se v dejavnosti, ki so bile pripravljene iz strani vzgojiteljev. Ponosni smo bili na našega pionirja Reneja, ki je premagal vso mlado konkurenco do petega razreda in osvojil mamljiv naslov – Mister Punata.

Kot gasilci smo povabili druge otroke na naše delavnice – vezanje vozlov in igre štafetnega vezanja. Tukaj smo za sodniško pomoč poprosili tovariša Miho Petka, sina poveljnika GZ Slovenije, ki že več let letuje v tej izmeni. Ugotovili smo, da je med drugimi skupinami kar nekaj otrok, ki so vključeni v domača gasilska društva. Ohranili smo tradicijo v igri »Gasilec ne jezi se«, kjer se je zmagovalec pomeril z mentorji. Navijačev ni manjkalo!

Počeli smo še veliko reči, a naj bodo to naše mladostne skrivnosti.

V prihodnje bi si še naprej želeli iskrenih prijateljev, poslušnih mentorjev, poletnih dogodivščin, dobre ….., hmm, a najprej se moramo zahvalit vsem, ki so nam omogočili letošnje brezskrbne počitnice.

Zapisala: Darinka Kodrič – Darja

Skip to content