VAJA III. SEKTORJA JGS MO MARIBOR

V soboto, 19. oktobra 2013 ob 9.15 je bila organizirana večja gasilsko-reševalna vaja na Dom Danice Vogrinec-enota Tabor, na Veselovi ulici. Na njej so sodelovala gasilska društva III. sektorja (PGD Pekre, PGD Radvanje, PGD Razvanje),  poklicni gasilci Maribora, prijateljsko društvo iz PGD Sovjaka ter reševalci NMP Maribor.

Vaja je bila zelo dobro organizirana in prav tako tudi izpeljana. Namen vaje je bil preveriti usposobljenost enot pri reševanju starejših oseb preko avtolestev, iskanje pogrešanih starejših oseb v objektu in njihov transport na varno. Tokratna vaja je bila odličen pokazatelj, da gasilci smo  usposobljeni za tovrstne primere, je pa res, da nam pomanjkljivosti pri gradnji doma in nekatere arhitekturne ovire onemogočajo hiter dostop in nemoteno reševanje ljudi. Poskrbljeno je bilo tudi za komentiranje intervencije preko sistema ozvočenja, kjer je Samo Robič za boljšo informiranost ves čas navzočim gledalcev govoril kako poteka intervencija, kaj se dogaja, ipd. 

Vajo je vodil poveljnik III. sektorja JGS MO Maribor Gregor Mandl skupaj s pomočnikoma Alešem Petričem (poveljnik PGD Radvanje) in Bogdanom Knezom (namestnik pov. PGD Radvanje). Po uspešni vaji so gasilce nagovorili še poveljnik JGS MO Maribor Aleš Ciringer, poveljnik GZ Maribor Samo Robič, predsednik GZ Maribor Slavko Kramberger ter  direktor Doma Marko Slavič, ki se jim je tudi zahvalil za dobro izvedeno vajo in jih nato povabil še na zakusko v prostore Doma.

Tekst: Gregor Mandl

Foto: Boris Mitendorfer

Skip to content