GASILSKA VAJA V PODJETJU HENKEL SLOVENIJA

V petek 18. oktobra 2013 ob 16. uri je bila v skupni organizaciji podjetja Henkel Slovenija d.o.o., Javne gasilske službe MO Maribor in Gasilske zveze Maribor izvedena večja gasilska vaja v podjetju Henkel Slovenija d.o.o. (Industrijska ul. 23, Maribor). Vaja se je izvedla v sklopu aktivnosti, ki jih gasilci pripravljamo v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti.

Predpostavka za izvedbo vaje je predvidevala, de je na območju podjetja prišlo do večjega razlitja nevarne snovi in sicer lahko vnetljive tekočine. Zaradi neposredne nevarnosti za zaposlene je bila v  podjetju izvedena evakuacija zaposlenih. Gasilska enota Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Henkel Slovenija je takoj pričela z ukrepi za odpravo posledic nesreče. V pomoč so jim priskočili gasilci prostovoljnih gasilskih društev I. sektorja Javne gasilske službe MO Maribor ter poklicni gasilci JZZPR Maribor. Ukrepali so tudi reševalci NMP.Vajo je vodil poveljnik poklicne enote Henkel Robert Širec.

Tovrstne vaje v industrijskih objektih so zelo pomembne, saj se gasilci seznanijo s sodobnimi tehnološkimi postopki in nevarnimi snovmi, ki v primeru resnične intervencije za posredovalce predstavljajo posebno nevarnost.

Tekst in foto: Gregor Mandl

Skip to content