USPEŠNO ZAKLJUČEN 11. TABOR MLADIH GZ MARIBOR V IZOLI

Uspešno zaključen 11. tabor mladih GZ Maribor v Izoli, katerega so se kot vsako leto udeležili tudi naši trije mladinci in dve mentorici mladine našega društva.

Kaj lepšega kot iskrice v očeh otrok, ki se vračajo iz razigranih počitnic? Stavek, ki seže v srce: »Koliko si ti stara? Veš, moja mama že ne bi tak norela in se tunkala z nami.« Trenutki, ko vidiš iskreni otroški smeh, ko lahko izpolniš željo nekomu, da se lahko pelje na pedolinu, se spušča po njem in lovi valove. Ko kot mentor na letovanju zaznaš take in podobne trenutke, je cilj presežen!

Mentorji smo že v Mariboru pred letovanjem razmišljali, kako naj lanski tabor še izboljšamo. Zaupano nam je bilo 36 otrok iz 12 društev GZ Maribor. Ko smo se posedli v gasilske avtomobile je akcija stekla.

Pred nami je bilo desetdnevno druženje. Morje, šotori, škržati na drevju, novi in stari prijatelji, dogodivščine, zabava, igre, odlična hrana, nepozabni spomini.

Najprej smo si narisali svojo zastavo. Spoznavanje kdo si in iz katerega društva je lahko preko igre zelo zabavno. Igra »Gasilec ne jezi se« je bila rdeča nit. A tudi ostale igre so imele gasilsko tematiko: »Ranjenec, Ogenj, Reševanje utopljenca, Prenos vode, Gasilski spomin« Preizkušali so se v spretnostih od pletenja zapestnic do pečenja palačink.

Za nekaj iger so poskrbeli mladinci, na primer: »Kdo zadnji zaspi?«, a smo mentorji hitro poskrbeli za povratno tekmo z igro: »Ura je 5.30« Praznovati rojstni dan na letovanju ne more vsak in tako so slavljenca čakala presenečenja od jutra do noči.

Oblačno nedeljsko dopoldan smo popestrili z nepozabno in izvirno gasilsko mašo, popoldan pa smo izkoristili za raziskovanje okolice in sprehod do Strunjana.

Vsega vam žal ne moremo izdat, ker so majhne skrivnosti samo za nas!

11 let že GZ Maribor organizira letovanje gasilske mladine v Jagodju nad Izolo. Zato je prav, da vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi letovanj, rečemo po gasilsko: Hvala vam!

Zapisala: Darinka Kodrič – Darja, vodja tabora in mentorica mladine v PGD Brezje, Maribor

Skip to content